DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

2017-ben is folytatódik a Toyota és a Lexus modellinváziója

Az idei évben 6 új Toyota és 2 új Lexus modellt bemutató autógyártó jövőre sem ül majd a babérjain. Miközben már év első felében érkezik a vadonatúj Toyota GT86 és a zöld rendszám feltételeinek is eleget tevő új Prius Plug-in Hybrid, valamint a legújabb Lexus IS és a lenyűgöző Lexus LC, a 2017-es modellévben a Toyota jelenleg futó modelljei is számos izgalmas újítást kapnak.

Évente izgalmas frissességet ad a Toyota modelljei számára a “modellév” koncepció. Ezek a fejlesztések elsősorban az autók megjelenésének fokozásával, illetve új felszerelések révén növelik a vásárlók elégedettségét. A 2017-es frissítés az új, Tokió Vörös színre és az új mintázatú könnyűfém keréktárcsákra épül a Toyota Európában tervezett és gyártott modelljei – a Yaris, az Auris, a Verso és az Avensis – esetében.

toyota-yaris-2017-1



Yaris

A franciaországi Valenciennes-ben gyártott Yaris az elmúlt 5 évben megerősítette jelenlétét a B-szegmensben, míg 2011-ben 144 ezer darabot rendeltek belőle, 2016 első kilenc hónapjában már 160 ezret. A folyamatosan növekvő eladások jelentős részben a Yaris Hybrid változatnak köszönhetők. Ez a kivitel teszi ki az összeurópai eladások több mint 40%-át; és az aránya tovább emelkedik. 2017-ben akár a teljes autó az új Tokió Vörös színben pompázhat, de ezt kéttónusú rendelés esetén a tetőt, az A-oszlopokat, a külső visszapillantó tükröket, a motorháztetőt és az első sárvédők tetejét borító metálfekete szín is kiegészítheti.

toyota-auris-2017-2

Auris

2016-ban az ötajtós ferdehátú és a Touring Sports Auris modellek értékesítése 7%-kal emelkedett, megközelítve ezzel a 125 ezer darabot, aminek 60%-a hibrid hajtású, ezzel megerősítve a modell piacvezető pozícióját Európában a hibrid autók között. Nem csak az új külső színnel bővül a 2017-es Auris modellek választéka, hanem új, polírozott felületű, 17 colos könnyűfém keréktárcsákkal és fekete Alcatara borítású sportos ülésekkel is. Mostantól minden ötajtós és Sports Tourer Auris alapfelszereltsége a Toyota Safety Sense rendszer. Ez a biztonsági csomag fokozza az aktív biztonságot és a vezető számára nyújtott segítséget is új szintre emeli az ütközésmegelőző (PSC), a sávelhagyásra figyelmeztető (LDA), az automatikus távfénykapcsoló (AHB) és a táblafelismerő (RSA) rendszerek révén.

toyota-verso-2017-1

Verso

A Toyota Verso továbbra is rendkívül népszerű résztvevője a C-MPV szegmensnek, 2002-es bemutatása óta több mint 730 ezer darab kelt el belőle. A mai MPV vásárlók fokozottan változó igényeihez igazítva a Verso ötvözi a Toyota legendás minőségét, tartósságát és megbízhatóságát a kiváló ár-érték aránnyal. Kompakt külső méretei ellenére kivételesen tágas utas- és csomagteret kínál, ami az egyik legnagyobb üléstávolsággal társul a kategóriájában, és a Toyota Easy Flat ülésrendszerének köszönhetően egy igazán többcélú autó változatosságát is nyújtja.

A 2017-es Verso üléseit a középső felszereltségi szinten egy új, kiváló minőségű kárpit fedi vörös cérnával és fekete domborításokkal, amik harmonizálnak az autó Tokió Vörös fényezésével. Elérhető továbbá egy új, 17 colos, polírozott felületű könnyűfém keréktárcsa garnitúra is.

toyota-avensis-2017-1

Avensis

2015-ös bevezetése óta az új Toyota Avensis - képességeinek köszönhetően - megszilárdította hírnevét a szegmensben. Mint erős és megnyerő piaci szereplő a modellt Európában tervezték és Európában is készül az európai ügyfelek számára. Tekintélyes, dinamikus stílust, tapintható minőséget nyújt kívül és belül, köszönhetően a rendkívül merev karosszériának és a pontos kormányzásnak, ami kiváló vezetési élményben valósul meg. A többi felfrissült modellel együtt a 2017-es Avensis is elérhető az új Tokió Vörös külső színben és az új tervezésű, 18 colos, polírozott könnyűfém keréktárcsákkal. A 2017-es modellévű autók decembertől érhetők el Európa-szerte a márkakereskedésekben.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: