DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Los Angelesben mutatkozott be az új Mazda CX-5

A Los Angeles-i Autószalonon mutatták be az új Mazda CX-5 modellt, egy teljesen új verzióját annak a kompakt SUV-nak, amely a 2012-ben színre lépett, szakmai berkekben is elismert, a hatékony könnyűépítésű SKYACTIV technológiát és a díjnyertes KODO dizájnt ötvöző modellgeneráció első tagja volt.

A Mazda gyakorlatilag minden részletében finomított a CX-5 modellen, azzal a céllal, hogy a  vezetés élményét a sofőrön túl az utasokkal is megossza. Az új generáció tervezésekor a másik fontos szempont a kényelem volt: az utastér jóval csendesebb és igényesebb lett.

mazda-cx-5-2016-2



A vadonatúj CX-5 két benzines (SKYACTIV-G 2.0 és SKYACTIV-G 2.5), valamint a SKYACTIV-D 2.2 dízelmotorral érkezik. Mindhárom erőforrás nagy és egyenletes teljesítményt nyújt, miközben kiváló gazdaságossági és kibocsátási értékekkel bír. Az új modell már rendelkezik a G-Vectoring Control rendszerrel, illetve a közvetlenül a szélvédőre vetítő head-up display-jel, valamint távirányítható elektromos csomagtérajtóval.

mazda-cx-5-2016-3

A merész és szenvedélyes KODO dizájn megerősíti a CX-5 különleges karakterét: miközben még szebb lett, a kompakt SUV egyszerre nyújtja egy kifinomult, ugyanakkor robosztus terepjáró benyomását. Az autó megjelenését még szebbé teszi a megújult Soul Red Crystal piros szín is, amely még inkább kiemeli a karosszéria mélyebb felületeit. A Mazda többi prémium színe esetében is használt Takuminuri háromrétegű lakktechnológia a tömeggyártásban is a kézműves festés minőségét nyújtja.

mazda-cx-5-2016-1

A Mazda jelenlegi legnépszerűbb európai modelljét összesen több, mint 120 országban árulják,  és a márka összeladásainak negyedét adja. Ebben a díjak is segítik: a CX-5 több, mint 90 díjjal büszkélkedhet, köztük a 2012-2013-as Japán Év autója díjjal. Az új Mazda CX-5 jövő nyár elején érkezik a magyar piacra.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: