DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Egyéb

Utazás a dicső múltba - Alfa Romeo Trionfo

Duetto, Sport Spider vagy Disco Volante… elég csak ezeket a neveket megemlíteni, hogy tudjuk, hogy a független Alfa Romeo Trionfo porjekt a világ legszebb autóinak megünneplésére született.

alfaromeotrionfo



A „Spider”, a nyitott kétüléses sportkocsi az Alfa Romeo egyik legjelentősebb ikonja, mely végigkísérte a történelmét a II. világháború után. Így semmi sem lehet alkalmasabb bemutatni az olasz márka nagyságát egy ilyen modellnél.

alfaromeotrionfo01

Márpedig Sebastiano Ciarciànak tökéletesen sikerült ezt véghezvinni, remekül sűrítette egybe az Alfa és a Pider esszenciáját egyetlen új, egyszerre hagyománytisztelő és futurisztikus autóba belesűrítenie. A Trionfóban nem nehéz felismerni a legendás 1952-es Disco Volante, a 6c 3000 CM, a 300 CM Zagato Spider vagy a Duetto karakterét és nosztalgikus vonalait, romantikus hangulata ellenére mégis teljesen modern, mai a koncepció. Ennek megfelelően 4 elektromos motor mozgatja, melyek egy gáz-mikorturbinából nyerik ki a szükséges energiát. A nagy teljesítmény mellé könnyűszerkezetes építésmód társul, remek – elméleti – menetteljesítményekkel.

alfaromeotrionfo07

alfaromeotrionfo03

alfaromeotrionfo04

alfaromeotrionfo08

forrás: Sebastiano Ciarcià

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: