DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Így dobog a GTI-szív - VW Golf GTI Heartbeat

A Heartbeat immár a kilencedik projektje a Volkswagen Szakképző Iskolájának. A 400 lóerős „hot hatch” a Golf GTI 40. születésnapját ünnepli.

volkswagengolfgtiheartbeat01



Öt hölgy és hét fiatalember kilenc hónapos munkájának eredményeként jött létra a Golf GTI Heartbeat változat, mely a legendás autó 40. születésnapja alkalmából készült. Az  egyéni aerodinamikai készlettel és 20 colos BBS felnikkel felvértezett, háromajtós karosszéria reflex-ezüst fényezést és sötétszürke fóliát, illetve méhsejt mintázatú matricázást kapott, néhány piros díszítőelemmel kiegészítve.

volkswagengolfgtiheartbeat04

Ugyanezzel a fiatalos lendülettel eltávolították az utastérből a hátsó üléssort, melynek a helyére – kihasználva a csomagteret is – egy 1360 wattos high-end audiorendszer került. Emellett két versenyülés is bekerült a GTI Perfromance modell alapjaira épült kocsiba, plusz néhány olyan dekorelem, ami teljesen összhangban van a külsővel.

volkswagengolfgtiheartbeat02

Hogy egészen pontosan mi rejtőzik a gépháztető alatt, arról nem szól a fáma, ám annyit elárult azért a Volkswagen, hogy 400 lóerő dübörög a Volkswagen Golf GTI Heartbeat-ben. Így még a gyári Clubsport S modellt is bőven felülmúlja, mely szintén az idei Volkswagen-találkozón debütált.

volkswagengolfgtiheartbeat03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: