DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

A legenda visszatér - Donkervoort D8 GTO-RS

A Donkervoort D8 GTO-RS hivatalosan csak a nyárom debütál, ám már - így is - több mint a felét eladták a Lotus Seven alapú, nyitott sportkocsi gyártandó mennyiségének. Pedig a pontos műszaki specifikációkat még nem is tette közé a holland manufaktúra.

donkervoortd8gtors02



A D8 GTO-RS minden eddigi Donkervoortnál gonoszabb, extrémebb, s valamivel nagyobb is lesz. Pedig az „alap” D8 GTO sem kutya, hiszen 340 lóerős, öthengeres Audi szív dobog benne. A GT változat még ennél is erősebb, a holland autóépítő mesterek 380 lóerőt zsúfoltak bele a ,mindössze 695 kilogrammos, nyitott, kétüléses sportkocsiba, mellyel leginkább csak a gyorsasági motorok tudnak versenyezni. S most nyáron jön az RS verzió…

donkervoortd8gtors01

A Donkervoort egyelőre nem árulta el a 2.5 literes, öthengeres motor teljesítményét, de azt ígérte, hogy a pilóták jobb gyorsulásra és fokozott vezetési komfortra számíthatnak. Ebben többek között az új rajtautomatikának is szerepe lesz, emellett azonban az RS nagyobb teljesítményű fékrendszert, szélesebb nyomtávot és Alcantara borítású volánt is kap. A 40 példányban korlátozott sorozat minden egyes darabjáért 151.173 eurót kell fizetni, ám a vevőket egy cseppet sem zavarja a magas vételár. Szerintük az autó által nyújtott élmények megfizethetetlenek, így nem csoda, hogy 21 darab már a bemutató előtt elkelt.

donkervoortd8gtors03

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: