DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Egyéb

Mitsuoka Type 5 – Inkább hamvasszanak el!

Most komolyan, valaki tényleg ezzel a japán szörnnyel szeretni az utolsó útjára indulni?!

mitsuokatype5a



A Matsuoka talán a világ egyik legérdekesebb autómárkája. A japán autógyártó retro és klasszikus kinézetű, kisszériás sportkocsikat épít modern alapokra. Bár nem is biztos, hogy ezek a legjobb jelzők, amikor az autóikat jellemezzük. Mindegy is, mert a modelljeik a megjelenésük és az árcédulájukon szereplő összegek ellenére is igen népszerűek.

mitsuokatype5e

Most viszont, valami olyannal rukkolt elő a Mitsuoka, mely talán még a rajongók fantáziáját sem mozgatja meg túlzottan. Bár ki tudja?! Mindenesetre a halottaskocsi piacra szeretne betörni a márka, méghozzá rögtön három különleges típussal. Az alapgépet Type 5-nek hívják, aztán létezik egy nyújtott változata, a harmadikról pedig jobb nem is beszélni…

mitsuoka02

Mindhárom orra a jellegzetes Mitsuoka-képet mutatja, függőleges elrendezésű, kerek ikerfényszórók és Rolls-Royce-os hűtőmaszk tolják együtt maguk előtt a levegőt, a többi pedig… kiviteltől függetlenül befér a koporsó. Mindenesetre a harmadik, fekete változat a legbetegebb, melyen a hátsó ajtók elárulják, hogy be is lehet ülni a halott mellé!

mitsuoka01

mitsuoka

mitsuokatype5c

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: