DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

Újabb magyar sikerek a Shell Eco-Marathonon

A győri Széchenyi Egyetem diákjai már a Shell Eco-Marathon Europe üzemanyag-hatékonysági verseny első futamán kiemelkedő eredményt értek el.157,8 kilométer 1 kWh energiával és még másfél nap a verseny végéig.

a Szenergy csapat autoja a startvonalnal



A Rotterdamban zajló Shell Eco-marathon Europe üzemanyag-hatékonysági verseny második napján  nem kedvezett az időjárás a diákcsapatoknak. A pályára lépő városi koncepció kategória járműveinek a feltámadt széllel és esővel is számolniuk kellett az első futamon. A kategória egyetlen magyar csapata, a győri Széchenyi Egyetem SZEnergy csapata azonban sikeresen taktikázott a kedvezőtlen időjárás ellenére is, és az első mért futamon 157,8 kilométert tudott megtenni egyetlen kWh energiával.

„Mivel a mi akkumulátoros autónkon napelemes segédtöltések is vannak, nekünk nagyon nem kedvezett a mai időjárás. A szabályzat szerint a fogyasztás legfeljebb 20%-ába beszámítható a napelemek energiája, ezt viszont az első versenykör során nem tudtuk megfelelően kihasználni. Van viszont még három dobásunk a verseny végéig, és bízunk benne, hogy több napsütés mellett még tovább tudjuk javítani ezt az eredményt” foglalta össze az első versenytapasztalatokat Pup Dániel, a SZEnergy csapat vezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: