DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Egyéb

Fél évszázadig élt egy roncsdarabbal testében

Egy St. Louis-i lap számolt be a férfi történetéről, aki 1963-as kis híján végzetes balesete után 51 éven át testében hordozta autója irányjelző karját. Szilveszterkor operálták ki az alkatrészt.

Elképesztő történetről számolt be az amerikai St. Louis Post-Dispatch, mely ötvenegy évvel ezelőtt kezdődött. Az illinois-i Arthur Lampitt 1963-ban súlyos balesetet szenvedett, amikor Ford Thunderbirdje volánja mögött egy kamionnal ütközött össze.

Lampitt akkoriban ingatlanügynökként dolgozott, épp egy házat ment megmutatni, amikor a baleset történt. Hatalmas ütközés volt, az első hírek tévesen arról számoltak be, hogy a fiatalember nem élte túl a karambolt. Súlyos csípősérüléseket szenvedett, ami elvonta a figyelmet karjáról, melyen csúnya vágások voltak.

lampitt2



A sebek begyógyultak, Lampitt pedig hosszú évtizedeken át gond nélkül élte életét, mígnem egy röntgen 10-15 évvel ezelőtt ki nem mutatta, hogy egy nagyjából ceruzaméretű fémtárgy van a karjában. Mivel nem okozott problémát (olyannyira, hogy észre sem vette), az orvosok azt mondták, hogy nem szükséges kioperálni.

Néhány héttel ezelőtt aztán az immár 75 esztendős Lampitt elkezdett fájdalmat érezni a karjában, majd elkezdett bedagadni. Gyanította, hogy ennek köze lehetett az 1963-ban történtekhez, ám először arra gondolt, hogy esetleg valamilyen orvosi eszköz maradt a karjában. Aztán amikor átnézték a felvételeket, melyek az összetört Thunderbirdről készültek, hirtelen minden világos lett: a kormány mellől hiányzott az irányjelző fémkarja.

lampitt3

Lampittet szilveszter reggelén megoperálták, s kiszedték a karjából a mintegy 18 centis fémdarabot – orvosa elmondása szerint nagy szerencséje volt, hogy nem fertőződött el, ami igen gyakori az ilyen nagyméretű idegen testek esetén. A St. Louis-i lap meg is látogatta a kórházban a négygyermekes Lampittet, aki elmondta, hogy még nem biztos benne, hogy mihez fog kezdeni a tárggyal, melyet ötvenegy éven át hordozott testében.

lampitt1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: