DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Egyéb

Műholdas nyomkövetés – ahogyan a profik csinálják

Magyar szakemberek fejlesztették ki azt a műholdas nyomkövető rendszert, amelynek a segítségével távolból ellenőrizhető hol van, merre járt a gépjármű, mennyi üzemanyagot használt el vagy egy kattintással letiltható egy jármű indítása.

A cégvezetőt kérdeztük a FlexCom Kommunikációs Kft. által működtetett nyomkovetes.net szolgáltatásairól.

Kinek ajánlják a nyomkovetes.net szolgáltatásait?

Cégeknek, kis- és középvállalkozásoknak, ahol a munkatársak rendszeresen vagy időről-időre úton vannak. Azoknak, akik fejlődni akarnak, és ehhez a belső erőforrások átcsoportosítását is kihasználják. Átláthatóságot akarnak az eddig elsősorban bizalmi alapon működő területeken.

Nyomkövető eszközünk és kiegészítőink segítségével prémium minőségű flottamenedzsment alakítható ki. Ez segít mérhetővé tenni a kölcsönös bizalmat munkaadó és munkavállaló között.

Ismert értékesítői mondás: a sikerhez mindent mérni kell! 
Ami nem mérhető, tedd azzá! 
FlexCom = a bizalom mérőműszere

Magánfelhasználói körben mobil értékek – autó, motorkerékpár – védelmén túl időskorúak és gyermekek védelmére is megoldást kínálunk.

Hogyan működik a nyomkövetés?

Nyomkövető rendszerünk három részből épül fel. Műholdak segítségével meghatározzuk készülékünk pozícióját, amelyet mobilkommunikációra (GSM) használt földi rendszer segítségével továbbítunk a szerverünknek. A szerverünk értékeli és megjeleníti a valós idejű adatokat.

A felhasználók az internethez csatlakozva egyszerű, könnyen kezelhető térképes felületen tudják megjeleníteni az információt. A kezelőfelületen archív adatok is lekérhetők.

Milyen pontos a térkép és a megjelenítés?

Készülékeinket 5-10 másodperces jeladásra programozzuk, így valós idejű helyzetinformációhoz jutunk. Akár tíz méter pontossággal meghatározható egy jármű helyzete.

Milyen előnnyel jár a nyomkovetes.net használata?

Azonnali megtakarítással például az üzemanyag-felhasználásban. Az útvonal optimalizálásával hasznosabb munkaidő-felhasználás, anyag- és energiamegtakarítás érhető el. Rendszerünk elősegíti a vezetői döntést ésértékelést. 
Ennél is fontosabb, hogy az értékesítők, területi képviselők hatékonyabb munkavégzése rendszerünk segítségével akár 10-20% forgalomnövekedést generálhat. Ennek jelentőségét a mai piaci nehézségek mellett nem kell külön magyarázni.

Milyen kiegészítőkkel fokozható a szolgáltatás hatékonysága?

Kiegészítő eszközök beépítésével szerverünk közvetlenül csatlakoztatható a jármű fedélzeti számítógépéhez, így kinyerhetők például a sebességre vagy raktér hőmérsékletre vonatkozó adatok. Az üzemanyagtartály aktuális állapotát követő valós üzemanyagkontroll segítségével az esetleges megcsapolások egyértelműen kiszűrhetők. Kártyás sofőrazonosító rendszerünkkel szétválasztható a céges és magánúthasználat. Magánemberek főként gépkocsilopás megakadályozása céljából veszik igénybe a nyomkovetes.net szolgáltatásait. A járműbe beépített relé segítségével az ügyfél a térképes online kezelőfelületről letilthatja a gépkocsi indítását.

Milyen kimutatások kérhetők a nyomkovetes.net rendszeréből?

A nyomkovetes.net rendszerével és a sofőrazonosítóval egyértelműen szétválasztható a céges és a magánút, egy kattintással elkészíthető a bevallás alapját képező, NAV által elfogadott menetlevél. Havi riportot tudunk beállítani üzemanyag-fogyasztásra, futásteljesítményre, állásidőre. A kimutatásokat automatizálni is lehet. Ügyfeleink kérhetik, hogy bizonyos eseményekről – sebességtúllépésről, tanksapkanyitásról –küldjünk azonnali értesítést SMS-ben vagy e-mailben.

Mennyibe kerülnek a nyomkovetes.net szolgáltatásai?

Egyszeri költség a Vodafone előfizetéses SIM kártyát tartalmazó készülék, amelyet az információszerzés helyére beépítünk. Ez nagyságrendileg egy olcsó autóriasztó ára. Ezután rendszerhasználati díjat számolunk fel, ami tervezhető havi költséget jelent.

 

A Flexcom Kommunikációs Kft. fő profilja a műholdas nyomkövetés. Magyar fejlesztésű termékünkért Magyar Brands díjat kaptunk és használhatjuk a Magyar Szolgáltatásvédjegyet. Cégünk TÜV minősítéssel, ISO 9001:2009 rendszerben nyújtja szolgáltatásait. Készülékeink megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek.Telekommunikációs partnerünk a Vodafone Zrt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: