DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Jeges száguldás Lappföldön

Két brit motorsportőrült, a korábban egyaránt autóversenyzőként is bizonyító Rupert Svendsen-Cook és Jack Clarke az idén megalapított Veloce Drivers' Club keretében egy háromnapos jégautózást szerveznek a Lappföldön, 2015 első napjaiban, amelyre mindenkit szeretettel várnak.

Hogyan is lehetne jobban kezdeni az évet, mint egy fantasztikus jégautózással egy bivalyerős Supercar volánjánál, a világ egyik legelhagyatottabb, de egyben legcsodálatosabb helyén, Lapföldön? Ugye, hogy kevés jobb programot tudnánk elképzelni?

Ráadásul, az élményt fokozandó, a hatalmas befagyott tó jegére komplett versenypályák nyomvonalát fogják felrajzolni, úgymint Silverstone-ét vagy a Paul Ricardét, így a résztvevőknek igazi versenyélményben lehet részük. Nem mintha a silverstone-i aszfalt valaha is csúszott volna úgy, akár a legnagyobb esőben is, mint a lappföldi jég, de hát ez is csak tovább növeli az élvezeti értéket.

 



Nem hiába, Kimi Raikkönen, Heikki Kovalainen, Marcus Grönholm, Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala és a többi világhírű finn autóversenyző is így kezdett el annak idején ismerkedni a messzi északon az autóvezetés fortélyaival. Aki a csúszós jégen el tud vezetni hatékonyan egy autót, az utána bármilyen nehéz körülmények között játszi könnyedséggel képes lesz erre. Képességfejlesztésnek és élményszerzési lehetőségnek is csak ajánlani tudjuk, szigorúan hangsúlyozva, hogy ehhez tényleg Lappföldre kell menni, mert csak ott fagynak be annyira a tavak, hogy biztonságosan rájuk lehessen hajtani autóval. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: