DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Egyéb

A szuperspotkocsik királyi címére pályázik a Trion Nemesis

A szupersportkocsi-gyártók közti számháború napjainkra már teljesen elharapózott. Mindig akad valaki, aki néhány lóerővel, néhány tizedmásodperccel rálicitál az addigi legjobbra. A kategória királyának tartott Bugatti Veyron most amerikai kihívót kaphat a Triontól.

Trion Nemesis_02



A Nemesis virtuális modelljét már korábban is láthattuk, most azonban már azt is tudjuk, hogy az első prototípusok februárra készülhetnek el. Ezt követően pedig egy alapos tesztelés veszi kezdetét, amelynek végén, 2016-ban a végleges változat gyártása is megindulhat. Tömegtermelésre persze ne is számítsunk: mintegy ötven darabot terveznek értékesíteni.

A Nemesis kilencliteres, ikerturbós V8-asából kétezer lóerő körüli teljesítményt présel ki a Trion Supercars. A blokkhoz egy nyolcgangos automata váltót társítanak. Ekkora teljesítményhez pedig egészen egyértelmű választásnak tűnik az összkerékhajtás. Ezzel a technikával akár 430 km/h-s végsebességet és 2,8 másodperces 0-100 km/h-s gyorsulást érhetnek el az amerikaiak.

Trion Nemesis_01

Ami az autó árát illeti, egymillió dollár, azaz 240 millió forint körüli összeget kell majd letennie az asztalra annak, aki szeretné magáénak tudni a limitált széria egyik darabját. A brutális erejű sportautó – ha másra nem is, de – arra biztosan jó lesz, hogy gazdája a műszaki adatokkal idegesítse hasonlóan tehetős, Veyron-tulajdonos ismerősét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: