Steward
Bognár Viktor
2019. január 24. csütörtök

Harminc évvel ezelőtt Ayrton Senna jelentette az etalont a Formula-1-ben. Most egyik olyan, versenyen is használt bukósisakját veheti meg bárki, amit második világbajnoki címének évében viselt.

Szakemberek még vizsgálják, milyen módon és mely területeken változtatja majd meg az emberek életét és fogyasztási szokásait az önvezető autók jövőbeli elterjedése. Ez a friss kutatás vajon segíthet a technológia elfogadásában?

Csak a kiváltságosok jutnak el az éves FIA-díjátadóra: az F1-es világbajnok kirívó öltözködéséről és Kimi Raikkönen felhőtlen hangulatáról is beszélt a Formula.hu-nak az MNASZ elnöke, Oláh Gyárfás, aki ott volt a szentpétervári gálán.

A korábbi Formula-1-es világbajnok és párja, Brittny Ward ultrahangos képet posztolt a közösségi médiába, ezzel tudatva, hogy gyermeket várnak.

Lewis Hamilton a csapatfőnökök szavazásán a legjobb versenyzőnek bizonyult 2018-ban, most pedig saját hazájában is prófétává vált. Egy internetes szavazáson fölényesen a legnépszerűbb lett.

Éveken keresztül a wokingi istálló kritizálta folyamatosan a japán gyártót, általában nem alaptalanul. Most a Twitteren a Honda tett nehezen félreérthető, negatív megjegyzést egykori partnerére.

Egészen pontosan egy 40,7 millió dollárba kerülő penthouse lakással, mely átszámítva 11,396 milliárd forintjába fájt a Mercedes ötszörös F1-es világbajnokának.

2007-ben ezen a napon hunyt el az első világbajnoki futam utolsó résztvevője – ennek kapcsán most felidézzük, kik vettek részt ezen a versenyen, s milyen sors jutott ezt követően a Formula-1 úttörőinek.

1983-ban ezen a napon született Scott Speed, a fiatalkorában az F1-et megcélzó amerikai versenyző, aki kifejezetten nehéz természetének köszönhetően csak másfél évig szerepelt a száguldó cirkuszban.

Hogy mi a közös Michael Schumacher és Baumgartner Zsolt pályafutásában? Nos, mindkét említett versenyző a Jordan Grand Prix színeiben debütált annak idején az F1-ben.

Sokáig tartott, mire megtalálta azt a szakágat, ahol igazán sikeres lehetett volna, de mielőtt lehetősége lett volna gyári csapatban megmutatni tehetségét, életét vesztette a Le Mans-i 24 óráson.

A Mercedes eSport-csapatában versenyző magyar pilóta értékelte mindazt, ami történt vele a mögöttünk hagyott naptári évben

Pár napja egy remek körrekorddal, most önbíráskodással került a szimulátoros hírek közé Max Verstappen: a téli szünetben iRacinggel versenyző hollandot egy lassabb ellenfele dühítette fel, ezért úgy döntött, megbünteti.

A héten rendezték a wokingi gárda McLaren Shadow névre hallgató projektjének fináléját, amelynek végén a brazil Igor Fraga diadalmaskodott, aki tavaly ezüstérmes lett az észak-amerikai F4-ben.

A sportszerűtlen viselkedést nem kell túl komolyan venni, mert sokan direkt arra utaznak, hogy csatázhassanak vele - némi betekintés a holland online versenyzésébe.


Olvastad már?